Op 6 juli 2014 kwamen Gerda Mohr en broeder Stone uit Uganda bij ons in de Pinkstergemeente Filadelfia op bezoek. Zij zijn van het zendingswerk CHAIN uit Uganda, Afrika. Tijdens deze ochtend hebben wij 350 euro voor een melkkoe kunnen overhandigen uit de opbrengst van onze spaaractie van lege statiegeldflessen, waar we met de hele gemeente aan meegedaan hebben.

Naast de lege flessen, kwamen er ook bijzondere giften van mensen binnen voor de melkkoe. Zo had iemand haar eigen gespaarde kleingeld geschonken. Een ander gaf als verjaardagskado geld voor de koe, en één van onze tieners heeft zelfs een deel van het geld dat hij voor zijn eigen verjaardag gekregen had, weggegeven voor de melkkoe!

Aangezien zij van ons een melkkoe kreeg, wilden we de koe ook een Hollandse naam erbij geven. Via deze website kon er een maand lang gestemd worden uit een 3-tal namen. De meeste stemmen waren voor de naam MIEKE.

Het geld en de naam Mieke hebben we symbolisch overhandigd door middel van een heuse koebel, waarop ook de naam Mieke gegraveerd staat. Zo kunnen de blinde kinderen van KIA altijd hun koe horen aankomen lopen!

Na de succesvolle eerste spaaractie zijn we doorgegaan met sparen en hebben we een tweede koe kunnen geven die BERTHA heet. Vervolgens zijn we verder gaan sparen en hebben we geld bijelkaar gespaard voor een stier! De stier heet FILADELFIA. Op deze foto staan de 2 koeien en de stier.

We willen een ieder heel hartelijk bedanken voor zijn/haar betrokkenheid bij deze spaaractie!